Over onze bakkerij

In 1836 werd 'De Kozak' opgericht en is daarmee vandaag één van de oudste bakkerijen van België!

De naam was een bijnaam die de Diestenaren aan de achter achter grootvader van de huidige bakker gaven. Na de nederlaag van Napoleon in Waterloo (1815) keerden de troepen van de Russische tsaar naar Rusland terug. Dit waren vooral de Kozakken te paard. De achter achter achter grootvader kocht zo een typisch klein paard en bracht er zijn brood mee rond in Diest. Zijn bijnaam was geboren...                      


Nu leven zijn bakgeheimen verder op dezelfde locatie, onder dezelfde naam en in de dezelfde familie. De vijfde generatie kinderen Hermans staan vandaag immers ook nog altijd aan het roer van de zaak. Zij leiden nog steeds op ambachtelijke wijze de bakkerij.

 

Over onze producten

Al onze producten worden op traditionele, artisanale wijze bereid.

Tijdens dit ambachtelijk procédé wordt alles manueel klaargemaakt en in optimale omstandigheden gebakken. Het brooddeeg wordt elke nacht vers bereid en langzaam maar precies gerezen voordat het in de oven gaat. Zo liggen er in de vroege uren kraakverse warme broden op u te wachten bij ons.


Vijf generaties kennis en traditie hebben de beste smaakontwikkeling en houdbaarheid tot gevolg. 

Hiervoor werken wij ook enkel samen met leveranciers van kwaliteitsgrondstoffen.